Kunstrejse 2018

Kunstforeningen Progres inviterer på kunsttur til Bornholm

Onsdag den 9. – søndag den 13. maj 2018.

Heldigvis har vi varslet denne kør-selv-tur for meget længe siden, så vi tør godt bede om den nødvendige og bindende tilmelding med indbetaling af depositum allerede 1. november 2017.  Den bindede tilmelding så tidligt er nødvendig, hvis vi i samarbejde med Team Bornholm skal kunne holde en pris på :

3.025 kr. / delt dobbelt værelse

4.275 kr. / eneværelse

Prisen er for: Hotel m. morgenmad, færge fra Ystad til Rønne og retur samt entréer.

Depositum: 500 kr. - 1. november 2017

Rest :                        1. februar 2018

Indbetales til foreningens bankkontonr: 1944-6267 836 858

N.B. Ikke-medlemmer kan deltage mod en merpris af 300 kr. pr. person.

Det var de hårde fakts. Hvad får man for disse penge ? Hvordan ser det foreløbige program ud ?

(Et mere detaljeret program kommer, når vi er godt inde i 2018)

FORELØBIGT PROGRAM:

Onsdag d. 9. Maj 2018

Vi mødes i Sverige ved den lille rasteplads BØRRINGE, ca. 15 km efter Øresundsbroen.  Her holder vi en pause på en halv time, drikker lidt af den kaffe, man selv har med, spiser lidt brød, som foreningen har med.

Herefter kører vi til færgelejet, hvor færgen fra Ystad til Bornholm afgår 12:30.

Ca. 14:00 er færgen i Rønne og vi kører direkte til Hjorts Fabrik med Bornholms Keramikmuseum. (Entreen er betalt.)

Når vi har set os mætte i museets udstillinger, keramikernes arbejde og måske et besøg i butikken, kører vi til Gudhjem, hvor vi skal bo på Kochs Pensionat.

Pensionatet ligger højt med strålende udsigt til Christiansø.

Aftensmaden spiser vi sammen et sted i Gudhjem.

Torsdag d. 10. maj 2018

9:20 kører vi til Grønbechs Gård i Hasle, Bornholms Center for Kunstværk og Design. Entreen er betalt.

11:30 kører vi mod Rø til Gerd Hiort Petersen og Hans Munch Andersens hyggelige værksted, ser deres værker og hører deres fortælling.

Vi finder et sted at spise frokost før eller efter dette værkstedsbesøg.

Tilbage i Gudhjem besøger vi Bornholms Kunstmuseum. Entreen er betalt.

Efter en pause på Kochs Pensionat finder vi et sted med aftensmad J

Fredag d. 11. maj 2018

Vi bliver i Gudhjem det meste af dagen og kan gå til det meste.

9:30 går vi til keramikeren Julie Høm i Holkadalen 1. Julie Høm viser os sin kunst og fortæller om den og sig selv.

11:00 ( ca ) går vi til Oluf Høsts museum i Løkkegade. Rundvisning og entre er betalt.

Vi slutter formiddagen på havnen og ser Glasrøgeriet, hvor glaspusterne arbejder.

Frokosten kan spises lige ved siden af på et silderøgeri.

Resten af dagen er til fri disposition. Vi kommer gerne med forslag, og her er lidt af dem:

Gudhjem Museum

Øster Lars kirke, en af øens rundkirker

Bente Hammers værksted i Nyker ved siden af  rundkirken der.

- flere ideer følger, når vi kender kunstprogrammerne for 2018.

Lørdag d. 12. maj 2018

9:55:  Vi kører til Baltic Sea Glass i Gudhjem.

10:45 ca. Kører vi mod Svaneke langs kysten. Vi skal se Pernille Bülows glaspusteri.

Naboen er hendes søn Johan Bülow, og så ved alle lakridselskere, hvor vi MÅ henJ

Der er flere spændende fristelser, men vi skal gå til Postgade 1 og se en sammenslutning af 10 bornholmske kunsthåndværkere.

I Vestergade 8 ligger den kendte keramiker Charlotte Thorups lille træhytte. Her skal vi ind i mindre hold.

Vi er hele tiden lige omkring  torvet, hvor frokosten kan indtages på Svaneke Bryghus.

Eftermiddagen er fri til at vælge mellem mange muligheder, f.eks.:

4D, en sammenslutning af 24 vidt forskellige kunstnere

Høstet i Nexø, hvor man dyrker og forvandler havtorn til eleksirer og spiselige vitaminbomber.

Balka Strand

Dueodde

Hammerknuden

Helligdomsklipperne

Vi slutter dagen af med at spise sammen et sted i Gudhjem ca 19:30.

Søndag d. 13. maj 2018

Det er ærgerligt, men vi skal hjem i dag

9:50 skal vi være på havnen til morgensang, og vi skal huske at have Højskolesangbogen med, så vi kan synge med på de vers, der markerer færgens afgang mod Christiansø. - NEJ, vi skal ikke med den færge!

Vi kører til Rønne, hvor vores færge sejler 12:30.

Herefter går turen hjemover, og mon ikke de fleste kan være hjemme ved 18-tiden ? Vi siger farvel og på gensyn før færgen rammer Sverige.